Українська література 8 клас Слоньовська 2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Українська література: підручник для 8 класу

ukrainska literatura 8 klas slonovska 2021

Автор: Слоньовська

Видавництво: Літера ЛТД, 2021

Предмет: Українська література

Клас: 8 клас

ISBN: 978-966-945-274-0

Підручник з Української літератури 8-го класу авторки Слоньовської відповідає змісту і вимогам поточної шкільної програми. В ньому запропоновані короткі цікаві біографії письменників, які повністю віршовані та оптимально скорочені, а також драматичні й прозові художні тексти. Методичний апарат, розроблений професіоналами, допомагає ознайомитися з життєписом кожного митця і детально вивчити їхні твори. Різноманітні рубрики спрямовують процес читання в продуктивне русло й стимулюють учнів до уважної роботи з текстом.

Рубрика "Діалог із текстом" містить проблемні запитання та цікаві завдання, які зростають за складністю. Вони спрямовані на перевірку належного сприйняття тексту і поступово переходять до проблемних і евристичних завдань. Рубрика "Діалоги текстів" сприяє розвитку навичок порівняльного аналізу літературних творів. Вона допомагає учням зрозуміти зв'язок між різними творами, спонукає до обговорень про те, як різні письменники інтерпретують споріднені теми, образи і характери.

Рубрика "Мистецькі діалоги" разом із якісним ілюстративним матеріалом навчає розумінню інших видів мистецтва, зокрема малярства, театру та кіно. Правильне сприйняття картин та їх порівняння з вивченими літературними творами допомагає усвідомити внутрішньохудожні та загальнокультурні аспекти літературного процесу.

Читати підручник Українська література 8 клас Слоньовська 2021 онлайн