Всесвітня історія 8 клас Ліхтей 2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Всесвітня історія: підручник для 8-го кл.

Vsesvitnja istorija 8 klas Likhtej 2016

Автор: Ліхтей

Видавництво: Грамота, 2016

Предмет: Всесвітня історія

Клас: 8 клас

ISBN: 978-966-349-581-1

Дорогі восьмикласники!

Підручник із всесвітньої історії для 8 класу Ліхтей (повна версія) дасть змогу продовжити захоплюючу подорож минулим, яку ви розпочали у попередні роки. Вам стануть в нагоді і знання, які ви отримали раніше, про те як зароджувались і йшли в небуття цивілізації, яким чином виникала писемність та мова різних народів, що відбувалось під час формування релігій у всесвіті.

Сучасна світова карта у тому вигляді у якому ми її бачимо, основною мірою була сформована саме у середньовічну добу. Саме у ці часи отримали свій значний розвиток такі держави, як Іспанія, Італія, Німеччина, Франція та Скандинавські країни; а у Центральній та Південно-Східній Європі - Польща, Угорщина, Литва, Московське князівство та Візантія. Історія Київської Русі та Галицько-Волинського князівства є невід’ємною частиною розвитку всесвітніх процесів у цей період історії. Виникнення перших представницьких органів влади, становлення світових монархій, розвиток економіки. У релігійному житті у даний період також відбувались дуже важливі події, а саме, розділення християнства на православне та католицьке.

У Східному світі відбулись виникнення нової релігії – ісламу та створення Арабської держави. Формування мусульманського світу відбулось в наслідок постійних загарбницьких війн. Османська імперія, яка була утворена у ці історичні часи включила у себе також і православні країни Південно-Східної та центральної Європи, які турки-османи завоювали у XIV – XV сторіччях.

Епоха Нового часу розпочалась із великими географічними відкриттями у світі.

Читати підручник Всесвітня історія 8 клас Ліхтей 2016 онлайн